Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Κακώς το πίστεψαν





Ένα ακόμα ελληνικό «Ελ Κλάσικο» πέρασε στην ιστορία, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί άνετα 3-0 του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα πάλι να ασχολούμαστε με τον ηττημένο.


Επίσης ένα ακόμα ελληνικό φαινόμενο αυτό. Η μια ομάδα είναι… καβάλα στ’ άλογο και στο +7 και η άλλη, ουσιαστικά ψάχνει προπονητή, νοοτροπία και ψυχολογία. Με ποια ασχολούμαστε εμείς; Με την δεύτερη.

Αυτό γίνεται επειδή ο Παναθηναϊκός έχει το… ζουμί και θα δώσει τα «κλικ». Ποιος διαβάζει θριαμβολογίες για τον Ολυμπιακό.

Ας περάσουμε όμως στο κυρίως θέμα του κειμένου. Ο Παναθηναϊκός πήγε στο «Γ. Καραϊσκάκης» με στόχο τη νίκη. Καλώς και δικαίως. Οι οπαδοί του, πίστεψαν πως μπορεί. Κακώς! Αν δηλαδή βγούμε τώρα στον δρόμο και ρωτήσουμε δέκα «πράσινους» φιλάθλους για το τι ακριβώς έχουν δει από την ομάδα τους και περίμεναν ένα διπλό στο Φάληρο, θα βρουν να μας απαντήσουν κάτι;

Εγώ πιστεύω όχι. Έχουν δει συνοχή; Όμορφο ποδόσφαιρο; Σωστές επιλογές; Μη μου πει κάποιος, πως 2-3 καλές νίκες, φτάνουν για να ελπίζεις σε διπλό στην κατά τεκμήριο καλύτερη έδρα της χώρας.

Αυτό λείπει από τον Παναθηναϊκό. Ο ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ! Όχι ο προπονητής, όχι ένας… Μέσι. Ο γαμημένος ο ρεαλισμός. Είναι λογικό πως λόγω οντότητας ο στόχος είναι ο πρωταθλητισμός, αλλά κάποιες φορές, πρέπει να σκύβεις το κεφάλι και να δουλεύεις, μέχρι να μπορείς να πετύχεις αυτό που θες.

Κανείς από τον Παναθηναϊκό δεν σκέφτεται έτσι. Βλέπουν κόκκινο και τρελαίνονται. Να νικήσουμε, να τους συντρίψουμε. Με τι; Με τον ξοφλημένο Λέτο; Χωρίς τον Μπεργκ; Με τον Ιμπάρμπο που ούτε σε διπλό πλατείας δεν μπορεί να σταθεί; Με τι;

Ο Ολυμπιακός περνάει την πιο ζόρικη χρονιά των τελευταίων ετών και κατέληξε να είναι πρωταθλητής από τον Νοέμβριο. Γιατί; Επειδή έβαλε κάτω το κεφάλι και είπε: «μπάλα δεν μπορώ να παίξω φέτος, αλλά θα κερδίζω». Το έκανε. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από τον φετινό Ολυμπιακό, αλλά λίγοι βρίζουν.

Αντιθέτως, οι υπόλοιποι μεγάλοι (μην ξεχνάμε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ), μπήκαν στην σεζόν με μια μύτη μεγαλύτερη και από της Σοράγια στην «Μαρία της γειτονιάς» και την πάτησαν.

Οπότε κακώς οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πίστευαν πως μπορούσαν να πάρουν κάτι από τον αγώνα. Ας επιστρέψουν στην πραγματικότητα και ας ζητήσουν κάτι… γήινο. Μέχρι τα Χριστούγεννα τουλάχιστον.

Τότε ίσως να έχει κέφια ο Άγιος Βασίλης και να τους φέρει κάτι καλύτερο.

(Το κείμενο δεν έχει κανένα, μα κανένα οπαδικό ύφος. Δεν γράφτηκε από κάποιον φανατικό Ολυμπιακό, ούτε από κανέναν τρελαμένο Παναθηναϊκό, για να προλάβω τα κραξίματα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου